кой е педераз и кой е Дядо Мраз

Не ме интересува дали и кога ще отворят досиетата и какво пише вътре. Не ме интересува дали имам досие и какво пише в него, понеже се считам за вменяема, която може да си спомни дали е вършила или не неща, за които пише в досиетата.

Не ме интересува дали някой от моите близки и познати или тези, с които някога ще се запозная е бил ченге / доносник. И да знаех и да не знаех, че класният ми от гимназията е бил бранник, все щях да го смятам за лайно. И да знаех и да не знаех, че ако татко не е бил станал член на партията е нямало да започне работа  в енергото, пак щях да го смятам за толкова готин, колкото и сега.

Някой може да е бил мотивиран от желанието да оцелее, друг да помогне, трети да навреди. Допускам всякакви мотивации. Разкриването на досиетата няма да покаже мотивациите, а дори и да ги показваше, пак не ми дреме.

Хората се променят. Както казват, “Всеки светец има минало, а всеки грешник – бъдеще.” Предполагам, че на някои сгрешили съвестта им е достатъчно жесток съдник, за да се включим и ние, публиката. Някои може и да не се покайват, но едва ли ще ги насочим към покаяние ако ги сочим с пръст. По-скоро бихме ги накарали да си намерят оправдание.

Не става въпрос за покаяние ли? Ами за какво? Ааааа, разбрах, за отмъщение. Да им го върнем! Да им го начукаме здраво! Сега схванах. И на другия ден светът ще е прекрасно място. И ще дишаме леко, лекооооо. Йееееееее! Почвам да събирам моята купчина с камъни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s