Честит Рожден Ден!

Преди 2006 години се родило дете, което показало завидно самочувстие.

Позволило си да оспорва човешките закони, като например онзи, който гласи, че грешниците трябва да бъдат убивани с камъни. Позволило си да оспорва и природните закони, като се разхождало по водата или я превръщало във вино.

Било толкова самоуверено същество, че някои видни астролози се замислили и потърсили доказателства, които показват, че то всъщност е зодия Лъв. Може би това обяснява факта, че то не се опитвало да опровергава твърденията на околните, че е принц.

Предполагам, че до определен момент си е въобрaзявало, че то ще промени света така, че на другия ден всички да се събудят преизпълнени с любов, добри намерения и енергия за подвизи и творчество. Да, ама като поотраснало, разбрало, че сам човек няма как да спаси света, затова и потърсило приятели за приключенията.

Накрая, както става с всички хора, принцът умрял. Кой знае защо, хората отдават толкова голямо значение на начина, по който е станало това – може би им помага да продължат да вярват, че няма ненаказано добро и е по-безопасно хич да не се опитваш, освен в рамките на позволеното от човешките закони – с SMS, подписка и други виртуални прояви.

Като всички човешки същества, на Спасителя му ставало тъжно в моментите, в които осъзнавал, че хвърля бисер пред свинете, но способността му да обича му помагала да продължи да се опитва да прави света по-добро място. Очевидно е разбрал, че за да се спаси света е нужно всеки да се научи да бъде истински спасител, т.е. да не бъде повече нито жертва, нито обвинител, и да не се впряга на номерата на жертвите и обвинителите, а и да им прощава, понеже те, горките, не знаят какво правят.

Това, което отличава Спасителя е фактът, че той не е политически коректен, заради което нарича свинете свине и не спира да вярва, че всички сме направени от звезди и не само имаме потенциала да пораснем, не само имаме шанса да го направим при всякакви обстоятелства, ами някой ден всички ще сме го направили.

Jesus is cool!

Айде, Merry Fuckin Christmas, както се пее в песента

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s