съчинение по преживяно

<>>

 * хубавата картинка, с която нарушавам авторските права, можеш да видиш в неофициалния блог

На 20 декември, сряда, около 9 часа вечерта на Раковска (Хасково). Валеше дъжд. Един доста пийнал дядо беше паднал на шосето, доста далече от тротоара. Драпаше като обърната по гръб костенурка. За щастие, шофьорите успяваха да го видят и заобиколят.

Опитах се да го вдигна. Той се съпротивляваше и казваше, че ще се справи сам, благодаря. Опитвах безуспешно да го издърпам докато спря кола и един мъж ми помогна. Успяхме да заведем дядото на тротоара. Решихме да повикаме такси. Мъжът извади мобилния си телефон и го погледа известни време. Докато с дясната ръка подпирах дядото, с лявата извадих моя и се обадих. След консултация с жена си, мъжът настоя да взема два лева за таксито и се извини, че бърза.

Качих дядото на такси. Качих се и аз, за да не затормозявам таксиметровия шофьор, и го закарахме до Орфей 3. Когато пристигнахме, попитах “Бихте ли ми помогнали да заведем човека до блока? След това ще се върна с Вас в центъра.” “Не мога да Ви помогна.” “Добре, благодаря”.

За късмет пред блока срещнахме жена от същия вход, с която преведохме дядото по стълбите надолу до блока и после нагоре до асансьора и го предадохме жив и здрав на съпругата му.

След като разказах случаката на един познат и му обясних, че съм се качила в таксито, понеже не съм била сигурна дали шофьорът нама просто да остави дядото пред блока, той ми каза, “Ха! Можеше и изобщо да не го закара дотам, а да го захвърли в следващата пряка.”

Предполагам, че и този шофьор, както други, с които съм пътувала напоследък, е дълбоко загрижен за медицинските сестри в Либия и обсъжда ситуацията с десетки клиенти. Вероятно е сложил и лентичка. Може би дори е пуснал  sms за да помогне за лечението на някое дете. Все неща, които пропуснах да направя по Коледа. Може би защото не съм християнка

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s