с бисквитка и камшик

 bosch_lamb.jpg

Крум режел ръце, глави, уши. Затова имало ред и законност. Ха! Щом ги е рязал, значи е имало нарушители на закона. Въпреки че законът е бил ужасно строг и се е прилагал съвестно и безпощадно.

Общината на централен Лондон печели няколко пъти повече от нужното за издръжката й от глоби за неправилно паркиране. В по-отдалечените квартали, пък, съм наблюдавала доста шофьори, които рискуват да бъдат забелязани от вездесъщите traffic wardens.

Чудиш се колко големи заплати да се дадат на управляващите та да не крадат. А приказката за човешкото око, което тежи повече от всичкото злато на царската хазна спомняш ли си?

Много ми е забавно когато се водят спорове дали наказанието или наградата е по-успешният възпитателен инструмент. Достатъчно е да гледаш по-внимателно цирково изпълнение, за да разбереш, че става въпрос за едно и също нещо. Ако не слушаш – камшик, ако слушаш – бисквитка.

Ей за тия неща се размислих докато четох статиите за офшорките в новото списание EGO, което дойде да замени ЕГОИСТ. В него се срещат дори и интересни неща. Очаквай скоро постинг за списанието.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s