Прие ли Исус за свой спасител?

 jesus_needs2.jpg

Може да спазваш десетте божи заповеди. Може да се въздържаш от седемте смъртни гряха. Това не е достатъчно. Всъщност не е и необходимо.

Можеш да се спасиш при едно условие – вярата, че Исус е твоят спасител. Това означава:

 

Ти си нищожен, неспособен да се справиш сам, Оттам следва, че имаш нужда от спасител.

Ако си хитър, ще избереш най-доброто – професионален спасител, best of the best, Исус Христос. Работата му е да изкупува твоите грехове.

Не се напъвай да правиш добрини. Така няма да помогнеш нито на себе си, нито на ближния. Ако е избран, ще повярва и ще се спаси. Ти не можеш да му помогнеш и без това.

Това, което можеш да направиш за ближния е да се молиш с него / за него. Ближен е гаджето ти / семейството ти / този, който по време на служба се моли с теб / за теб.

В някои случаи е прието да се молиш за непознати, за които от телевизията знаеш, че е политически коректно и всички се молят – сестрите в Либия, Дарина и т.н.

Не се напъвай да не грешиш, понеже освен че няма да ти донесе спасение, е и невъзможно – грешна и несъвършена е човешката природа. Остава ти единствено да се молиш да бъдеш пощаден. Това, че си от избраните ти дава надежда.

Ето това мои познати от различни христянски деноминации  наричат “християнски ценности”, т.е. те, които са избрани и богоугодни ги имат, а ти, който вместо да палиш свещи се опитваш да спасяваш света, нямаш.

Ето затова няма да се спасиш.

Advertisements

3 responses to “Прие ли Исус за свой спасител?

  1. Всъщност не е и необходимо.

  2. Доста предубедено мнение. Ако с предубеждение си събирала тази информация не е чудно, че хората не са могли да отговорят на твоя чисто любопитски интерес адекватно. Някои неща са така, както си написала – други не съвсем, във всеки случай – който търси, намира. Бог да те благослови преизобилно! 🙂

  3. Уважавам християнството. За съжаление, смятам, че то се практикува по начина, по който описах от доста хора. Ще се радвам колкото се може повече хора да споделят своя личен опит.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s