вятърът на промяната

Какво правим, за да не ни отвее вятърът на промяната? Какво правим, за да не отвее децата ни? Докато гледах това видео, си мислех, че познавам твърде много хора и работя за да помогна на много хора, които не говорят езика на промяната. Всеки ден превеждам думи като „блог“ за много хора. Как да им обясня, че е крайно време да проговорят на този език? Малко ще са желаещите да превеждат и да обучават на новия език. Все още съм една от тях, с надеждата, че някой иска да учи.

Успях да убедя колегите, че трябва да насърчим учителите да направят блогове – дневници на училищните проекти, по които работят. За тях пиша блогове, в който публикувам уроци как да използват wordpress, как би могъл да изглежда блогът, който им трябва. Стискайте палци да се включват все повече.

Един приятел казва за мен, че за всеки проблем предлагам като разрешение създаването на блог. Може би е вярно, щом направих така, че да пиша блогове в работно време – с благословията на шефа.

Advertisements

2 responses to “вятърът на промяната

  1. да, мисля, че блогът е решение в много ситуации 🙂

  2. Дори да не е решение в много ситуации, той позволява да се дефинира проблем или да се предложи идея, която после е подложена на коментар – обратна връзка, която често не е възможно да се получи със съществуващите средства и механизми. Обратните връзки са много важни, защото позволяват на една система да се саморегулира. Когато не искаш нещо да се саморегулира, му отрязваш коректива и го управляваш еднолично (често пъти неправилно) – подход, за съжаление до болка познат на много ръководители… но не е непознато явление и в средите на блогърите 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s