безделникът остава безпразник

Ако бях получила информацията, която чаках, сега щях да съм заета с едно или друго нещо и да придвижа напред важни начинания. Щях да ги завърша преди да започне ваканцията и после щях да имам истинска ваканция. Но днес е четвъртък и е ясно, че и днес няма да стане, а утре няма да ми стигне времето, така че през ваканцията ще се наложи да поработя.

Ето защо поразрових, поразрових и в http://del.icio.us/ сейвнах разни неща, като си създадох категория “science”. Там попаднаха публични лекции на Стивън Хокинг, както и лични блогове, включително на една монахиня, преподавателка в манастирски колеж.

Може би това е първата стъпка към реализирането на идеята ми да използвам по-малко готови учебници за да подготвям за TOEFL, SAT и бъдещото оцеляване / успяване в колежа. Учебниците е по-добре лека-полека да остават за самостоятелни упражнения преди изпитите.

Може би ще направя сборници с четива и теми за писане и обсъждане – точно така правят и престижните университети в доста случаи, особено докато експериментират с някой нов курс.

Поуката? Направи си най-после del.icio.us акаунт и си запазвай всичко онлайн. Можеш да го ползваш от всеки компютър. Ако свършването на работата зависи от други, юркай ги да я свършат, а ако това не върши работа, бъди рахат, че си направил каквото е било нужно и се занимавай с нещо друго. Ако заради тези неща се окаже, че се налага да поработиш през ваканцията, помисли дали каузата си струва. Ако си струва, значи няма какво да мрънкаш. Ако не, кажи на онези хора да си гледат работата. Ти избираш.

Advertisements

2 responses to “безделникът остава безпразник

  1. Определено най-добрата подготовка за разбиране на текстове и писмено изразяване чрез есета (вкл. и двата изпита) си е с четене, обсъждане и писане… Но си трябва време. Съгласна съм,, че сборниците с тестове са за трениране за формата на изпита. Тук имам разни учебници за такива цели, ако те интересуват свиркай, но пък после не знам как да ти ги телепортирам.

  2. Благодаря, и аз имам 🙂 Тук вече се продават, а каквото не се, поръчвам от амазонката 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s