бъдещите избиратели

Вчера едно момче на 17 ми каза, че ще гласува за “Атака”, тъй като Волен Сидеров обещава да изгони от страната всички цигани и турци, а на него му било писнало около блока му да се мотаят цигани и да играят карти.

Попитах го дали Волен Сидеров е обяснил как точно смята да изгони хиляди граждани от родната им страна. Отговори ми, че Волен не е обяснил как точно ще стане.

Обясних му, че в момента не можеш току-така по законен начин да изгониш толкова хора. Би било възможно ако пробваш със сила и предизвикаш гражданска война и настроиш солидна част от международната общественост срещу себе си. Попитах дали Волен е обещал нещо такова.

После му обясних, че Волен ( и който и да е друг) не може да обещае кръв, пот и сълзи, понеже не сме Обединеното Кралство, и хората на гласуват за тези, които им съобщават горчивата истина, а за тези, които обещават да оправят всичко бързо и безболезнено, но не уточняват как. Понеже тук си падаме по авантата.

Не знам какво обещава Сидеров, но знам, че повечето хора гласуват заради абсурдни обещания, без да се замислят дали изобщо е възможно въпросните обещания да бъдат изпълнени и на каква цена.

Същото момче ми каа, че турците и циганите ще ни авладеят, понеже гласовете им били евтини. Попитах го какво пречи на мнозинството от населението (т.е. белите българи) да гласува. Не можа да ми отговори.

И така – какво чакат белите българи докато се правят че работят? Да се вдигне цената на гласовете им?

Advertisements

Коментари са забранени.