Прожекция на „Баклава“

„Баклава” с Европейска Премиера в Амстердам!


Скъпи приятели,

Имаме удоволствието да ви поканим на Европейската Премиера на новия български игрален филм „Баклава”, която ще се състои в рамките на фестивала за независимо балканско кино Balkan Snapshots в Астердам – Холандия.

Още преди да бъде разпространен филмът предизвика зрителския интерес, хвърли в ужас българските институции и бе използван за създаване на изкуствен скандал, целящ да отклони вниманието от други далеч по-неприятни неща, случващи се в страната. Режисьорът на „Баклава” Алексо Петров бе изправен на съд, а филма обвинен в порнография и поощрение на употреба на наркотици и хомосексуализъм.

Извън сферата на скандалите, политическите спекулации и консервативни реакции, факт е, че истинската цел на филма – да покаже какво се случва в България днес – бе постигната.

Шумът, вдигнат от „Баклава”, накара България да се сети за забравените си деца и доведе до създаването на извънредни комисии, медийни кампании и благотворителни акции. В крайна сметка месечната сума за издръжка на дете, лишено от родителска грижа бе увеличена от 3 на 30 лева.

Репресиран и скрит от широката публика в България, наречен от филмови критици „първият български култов филм” „Баклава” бе показван неофициално на фестивалите в Карлови Вари, Варна и Солун, а сега е единственият български представител в официалната селекция на Balkan Snapshots Amsterdam.

Прожекцията, с която ще бъде закрит фестивалът започва в 22 часа на 11 октомври 2008, в Studio K, Amsterdam.

Ще се радваме да се видим по време на срещата с екипа, заснел филма както и на партито след това.

Благодарим Ви за вниманието!


Atanaska Radulova

Lost Vulgaros productions

phone:+1.647.835.0635

email:office@lostvulgaros.com

http://www.lostvulgaros.com/baklava/

http://b-a-k-l-a-v-a.blogspot.com/

http://balkansnapshots.com/index.php?id=11

Advertisements

Коментари са забранени.