За краткото блогване и други неща

Ако ми хрумне нещо и не пиша за него веднага, малко по-късно вече е доста трудно да го направя, защото съм видяла доста връзки от нещото към други неща, и колкото повече време минава, толкова по-голяма и по-сложна става картината, и би било по-лесно да я представя като мозъчна карта, отколкото като линеен текст.

За да се получи нещо в което читателят да не се удави, е хубаво да се създадат множесто (сравнително) кратки текстове, които впоследствие могат да се свързват с линкове по различни начини.

Част от тези текстове може да не се намират в блога ако не се вписват добре в концепцията му. За тази цел може да се създаде допълнителен блог (или няколко блога), да се използват също и друг тип сайтове, например Уикипедия и Knol (ето тук съм писала как ги използвам аз).

Тъй като неизбежно се връщам отново и отново към някои теми и се налага да линквам към стари текстове, по-добре е повечето линкове да бъдат към по-кратки и специфични неща, отколкото към по-дълги и синтезиращи, за да не губят читатлите нишката на основния текст. Разбира се хубаво е да се линква и към дългите неща, но е по-добре да се прави “под линия” с кратки бележки какво да се очаква от препоръчаните текстове.

Би било хубаво ако може да се линква към точно определен пасаж от по-дълъг текст. Дали wordpress може да прави такова нещо? А ако не може, кой може?

Advertisements

Коментари са забранени.