Преглед на политическите играчи

БЛАГОДАРЯ на Майя Маркова, че написа втори текст, посветен на парламентарните избори. В него описва няколко неправилни мотива за гласуване и прави преглед на основните кандидати: БСП, СДС-ДСБ, ДПС, НДСВ, Атака, ГЕРБ. Текстът е изпъстрен с препратки към англоезичния й блог, в който е разглеждала подробно някои от споменатите политически явления и не само. Майя не крие политическите си пристрастия.

––––––––––––––––––

И двата текста на Майя са отговор на моя призив да се образоваме преди да направим изборите си след няколко месеца.

През 19те години, които ме делят от първото ми участие в избори, не научих кой знае какво за политиката и политиците. Смятам, че е време да се поправя. Ето защо пиша текстове (в категориите „политика“ и „избори 2009“), с които се опитвам да си изяснявам принципни неща. По-късно може да пиша и за конкретни политически партии и личности. Още не съм готова за това.

В най-горния ляв ъгъл на блога си напомням за предстоящите избори. Този надпис ще остане до изборите.

В линк категорията „избори 2009“ включвам блогове и сайтове, в които се пише за политика. Приемам предложения за добавяне на линкове към пристрастни и безпристрастни четива.

Надявам се колкото се може по-скоро да съм научила достатъчно за да участвам в създаването на стартирания от Григор Гачев Учебник по гласуване, който ще бъде в помощ на избирателите и на следващи избори. Приканвам всички които имат време и желание, да се включат. Може дори само с въпроси които си задават. Това ще даде отправна точка на тези, които са готови да предложат отговори.

Участвам във Фейсбук група на хора, които смятат да гласуват.

Коментари


Advertisements

Коментари са забранени.