за отменянето на българския език

Отново получих покана да протестирам срещу т. нар. отменяне на българския език. Изглежда така:

Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктоационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство…"
Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и науката господин Лютви Местан (по народност турчин)! На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа.
Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така.
На подолу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българскив език.http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html >>>

Е, това не беше ли на мода миналата година? Ако някой все още не е разбрал, става въпрос за премахване на излишно повторение в закона. Ако не ви мързи да прочетете стария и новия текст и да помислите, направете го. Ако толкова много ви харесва да се включвате в протести и петици, можете да се включите в тази група – тя е широкоспектърна и така ще решите проблема с протестите и подкрепите веднъж завинаги.

Ако получите още една покана да участвате в подобна петиция, можете да копи/пейстнете този текст и да натиснете “reply to all”.

Advertisements

Коментари са забранени.