Доган ли е нашият спасител?

Идеята, че Доган е гарант на етническия мир в България се превърна в клише. Наистина ли повечето хора вярват, че ако има заплаха за въпросния мир, точно Доган е този, който ни пази?

Националистическите настроения от страна на българския етнос са факт. Имат си и гръмогласни говорители. Ако преминат от думи към дела, Доган ли ще е този, който ще ги спре. И как?

Някой от вас чул ли е ясни, изпълнени с етническа ненавист изявления от страна на турския етнос. Аз не. Ако няма такива настроения, тогава от какво всъщност ни пази Доган?

Ако ли пък има, то защо Доган не ги посочи ясно и недвусмислено? Да не би да е заради това, че единствено той има ресурса да се справи с тях, и справянето включва и конспиративно мълчание?

Постоянното напомняне, че Доган опазва етническия мир ми звучи като заплаха, от която пък се възползват бг националистите, чието съществуване пък легитимира клишето, а оттам и ДПС.

Ще съм много благодарна ако представител на ДПС ми обясни ясно и недвусмислено, ако може с конкретни факти, кой и как застрашава етническия мир в България и по какъв начин Доган успява да го опази. Версията на Атака и компания съм я чувала, така че, моля да ми се спести.

Вчера Иво Христов публикува своя сценарий за изборна победа на ДПС. Би било интересно сценарият да се развие и да обхване времето след парламентарните избори. Засега моите опасения не са в посока етническа нестабилност, а пред-деветдесетарски тоталитаризъм, но днес нямам време за анти-утопии.

Само ще споделя, че ако ви се струва, че идващите с автобуси гласоподаватели решават съдбата ви, можете да направите проста сметка и да осъзнаете, че останалите български граждани, които имат право на глас са много повече, и ако не искат ДПС да управлява, могат просто гласуват. Ако всички те го направят, ДПС може да има незавидно парламентарно представителство, ако въобще има такова.

Моите притеснения за мира в страната

Гореща дискусия за ДПС по предишна моя публикация. Един от участниците твърди, че е самият Орхан Мемиш.

За евентуалната победа на ДПС (от Иво Христов)

КОМЕНТИРАЙ ТУК

Advertisements

Коментари са забранени.