Да гласуваш срещу Доган

Може да означава първосигнално да избереш най-гръмогласните и най-елементарните в посланията си – Волен или Яне. Това е добре дошло за Доган. Той затова и се опитва да те провокира с нагли и арогантни изявления.

Когато гласуваш за Яне или Волен, ти намаляваш шансовете на Синята коалиция и Герб, например. Но не намаляваш толкова много шансовете на Доган, защото той има твърд електорат, който никой не може да му отнеме. Ясно е, че никой не избира Доган или Яне/ Волен/ който и да е друг? Но този, който гласува срещу Доган, се колебае между Атака и Герб, например.

Според Бойко Пенчев, по този начин Доган пази БСП като привлича негативите към себе си. Както вече казах, за него няма опасност, защото си знае броя на избирателите и не разчита да го увеличава. Но пък знае, че е невъзможно да управлява с Костов или Бойко. Но пък може да го прави с БСП, затова за него е важно да пази БСП.

Докато гласуваш СРЕЩУ, просто не знаеш какво избираш. Докато не гласуваш, отново СРЕЩУ, не знаеш на какво даваш шанс. И в двата случая не знаеш, защото не се интересуваш. И да се интересуваш кой кандидат какви намерения има във връзка с важни за теб неща – образование, здравеопазване, Интернет и пр., няма с кого да говориш за това, защото и политици и избиратели са заети с оплюване и негодуване. Вместо да въвличаш в разговори и изясняване на позиции политици, приятели и съседи, можеш да избереш да не гласуваш. Иван Бедров ще ти обясни, че в този случай е много тъпо да се смяташ за тарикат.

Ако искаш да намалиш шансовете на Доган / БСП, просто гласувай за тези, които биха им били неудобни за коалиране или манипулиране. Ако повечето от тези които имат право да гласуват го направят, твърдите електорати на сегашните управляващи ще се окажат не толкова големи колкото изглеждат.

Comments

Advertisements

Коментари са забранени.