Защо няма да участвам във VIP Dance

Вчера получих предложение за участие в инициатива на танцувалното шоу VIP Dance – като независим „журналист“, на когото ще осигурят достъп до предаванията на живо.

Някои мои близки смятат, че трябва да го направя, тъй като опитът бил ценен и съм щяла да науча нещо. Нужно ли е да изпия цяло море за да разбера, че е солено? Гледала съм няколко „епизода“ от Music Idol, както и един от VIP Dance и ми се струва, че научих достатъчно за тях, а има толкова много неща, които ме интересуват наистина. Струва ли си да се лиша от време да ги изследвам?

Казват, че щяло да ми донесе популярност. Нямам нищо против популярността, но не съм съгласна, че всяка реклама е добра. Не ми се нужна популярността на Професор Вучков или Емил Кошлуков. Засега нямам планове да бъда популярно лице, което забавлява публиката без значение какво ще каже или  направи. Ако ще съм популярна, предпочитам да предизвиквам дълбоки размисли и да напомням за ценности. Няма как да постигна това във формата на VIP Dance.

Друга причина да не участвам е ангажиментът, който имам към моите ученици. Когато поради ограничено време трябва да предпочета една занимание пред други, избирам това, което има най-голям смисъл за мен. Първенството държат действията, които смятам, че правят света по-добър, както и тези, чрез които научавам повече за важните за мен неща. Не мисля, че VIP Dance и подобни предавания правят света по-добър (дори напротив, но аргументация очаквайте друг път); не мисля и че който и да е научава нещо ценно от тях.

Не бих искала да звуча като представител на Православната църква пред концерт на Мадона, затова ще напомня, че не отричам игрите и забавленията. Освен че самата аз по принцип танцувам бели денс всеки ден, постоянно напомням, че е важно да правим интересни неща и да се забавляваме. За съжаление, VIP Dance по-скоро ме отегчава.

Допълнителен проблем е това, че съм лишена от всякакъв вкус към мелодрамата. Докато майка ми се вълнуваше за съдбата на нещастната жертва Мира Добрева и се отвращаваше от изверга Милен Цветков (решаването на съдбата на отборите им е епизодът, който съм гледала … понеже гостувахме на родителите ми), аз отдавна споделях становището на баща ми: „И двамата са един дол дренки.“ и предпочитах да превключим на онази британска комедия за световната война.

Ще спестя на публиката мнението си за отговорността на медиите и за придържането към собствените ценности, както и неприятното усещане, че  някой иска да ме употреби като салфетка. Освен това си имам и съображения, които не бих искала да споделям тук. По въпроса за тайните, питайте Невенчето ;)

Айде сега всички поканени блогъри да си признаят :D

Кликнете тук, за да оставите Вашият коментар в ИСТИНСКИЯ блог

Advertisements

Коментари са забранени.