Докато се караме кой да води дружината

Вече стана ясно, че почти всяка политическа партия може да заема ту тази, ту онази позиция, в зависимост дали е на власт или в опозиция. Но това е друга тема.

В момента темата е, че отново се опитват да узаконят достъпа на ченгетата (а чрез тях на всеки, който им е близък или може да си плати) до разговорите ни по мобилни телефони и движенията ни в Интернет.

Хубавото е, че има активни граждани, които се опитват да осведомяват и организират колкото се може повече граждани, за да се противопоставят на тези опити. Вече съм член на две Фейсбук  групи на хора, които не искат да ги посдлушват. Първата и втората.

Лошото е, че групите май няма да обединят усилията си, макар че имат общи членове. Създателят на едната група смята, че създателят на другата група има непоследователно отношение по темата и е партийно обвързан. Вчера писах за това в блога си и споделих личните си притеснения. Обвиненият в непоследователност и партийна пристрастност Вени Марковски остави в блога ми дълги коментари, придружени с линкове, за да покаже, че винаги е бил против подслушването, освен това се включи и като член на втората група.  Комитата (Константин Павлов) все още не е отговорил на предизвикателството – вероятно все още не е включил компютъра си.

От линковете към стари публикации в блога на Вени Марковски, става ясно, че позицията му по въпроса винаги е била против подслушването. Ето негови текстове от 14 февруари, 2008 и 9 април, 2009. Това, че подкрепя БСП е негово лично право на политическо пристрастие, което се полага не само на Комитата, който се заявява като безпартиен, но пристрастен :) А моята грешка е, че се доверих на Комитата и не поразрових за повече информация за Вени – предполагам заради собствените си пристрастия. Можех поне да му пиша и да го попитам, а той щеше да ми изпрати връзките, които публикува в моя блог, за да се защити. Вземам си поука. Вече не върви да трия предишния си текст, но като добросъвестна медиа, пиша това за да поправя грешката и поднасям своите извинения към Вени Марковски.

Настоявам двете групи да координират усилията си.

Вашият коментар

Advertisements

Коментари са забранени.