Въпросът не е в това дали се излагаме

Tags:

Не съм гледала цялото изслушване на Желева – само откъси. Четох отзиви в European Voice и прехвърлих няколко текста в блогове.

Антония Първанова може и да е злобарка – не знам, не я следя. Желева може и да е некадърна и английският й да не се лее свободно. Но имаме ли кой знае колко българи, които можем да предложим за евродепутати и еврокомисари, които да говорят гладко английски и да са наясно със света като цяло и в дълбочина с някои негови аспекти?

Познавам малко българи, които да отговарят на горните условия. Според моите субективни наблюдения онлайн и офлайн, повечето хора у нас не говорят гладко чужди езици, ограничени са и не са кой знае колко компетентни в областите, в които работят. На всичкото отгоре смятат, че това е нормално и не е нужно да се стараят повече.

Ако трябва да подберем от малко отговарящи на условията и същевременно желаещи да работят в структурите на ЕС хора, май не можем да предложим достатъчно голям брой кандидати за каквато и да е позиция. Ето това ме притеснява.

Българското излагане пред света не е някакъв случаен гаф, а закономерно следствие, което не може да се скрие лесно. Като голотата на царя с новите дрехи.

Мисля, че би било хубаво всеки от нас да се замисли колко добре си върши работата, с която се е захванал, преди да си запълва времето с оплаквания как някой друг го излагал. Не мисля, че някой друг, освен самата мен е в състояние да ме изложи. Не се срамувам от Желева и Първанова, но съм се срамувала от себе си и не е изключено да ми се случи пак.

Вашият коментар

Advertisements

Коментари са забранени.