Какво се случва с лекарствата на болните от левкемия деца?

Подзаглавие: гражданско общество по нашенски

Ами нищо особено – активистите продължават по старому. Мен ме дариха с презрително мълчание, а другият (Борислав Дяков), който си позволи да постави под въпрос тактиката им и да даде съвети, лекар по професия, беше обвинен, че е агент на враговете, който се опитва да внесе смут в групата, безсърдечен грубиян и пр. Вени Марковски, за когото някои активистки смятат, че е важно непременно да включат в създаването на Фейсбук групи, които се борят за нещо с правителства, пък удобно забравя факта, че именно предишното правителство, с което той е доста близък (писала съм вече за близките му отношения със Станишев, който се явява негов кум) извади лекарствата от позитивния списък. Това не пречи Вени да трупа политически рейтинг на борец за права и свободи.

И аз като онзи наруган доктор, който има дързостта да коментира в групата да попитам: кое е по-важно – на децата да се осигури лечение или точно държавата да го осигури?

Да, този път съм зла и напълно подкрепям мнението на гореспоменатия доктор, че след като активистите на групата са ангажирали 25 хиляди души в онлайн група, от чието име се свързват с медии, държавни и европейски институции, фирми и НПО, трябва да си дадат сметка, че са поели някаква отговорност. Точно както Мама Меми попита дали бг чиновниците заслужават българските деца, аз питам дали българските деца заслужават такива защитници?

Не, не се съмнявам в добрите намерения на участниците в групата по принцип, но напомням, че добрите намерения не са единственото необходимо условие за успеха на която и да е кауза.

Сега очаквам презрително мълчание от страна на активистите и своевременни и многобройни  коментари от страна на Вени, който следи всичко ново, което се появи за него и Станишев в родния уеб.

Докато кучетата си лаят, а керванът си върви, една жена, без да вдига много шум събра пари за едно от децата и ги изпрати на родителите. Някои от вас ще се досетят коя е тя. Не, не съм аз. Ако и вие искате да помогнете с пари, можете да се свържете със завеждащите на отделенията за онкохематология в София, Варна и Пловдив и да направите дарение за болниците.

Вашият коментар

Advertisements

Коментари са забранени.